Arduino Meets Quantum Computer

January 4, 2022 By muriel 0

Quantum Computers zijn niet helemaal klaar voor het thuislab, maar gezien het feit dat er manieren zijn om verbinding te maken met sommige via internet, kunt u ze veel gemakkelijker verkennen dan u misschien denkt. [Norbert] heeft een beslissing genomen om een ​​gigantische kwantumcomputer te interfaceren aan een gemeenschappelijke Arduino. Waarom? Nou, dat is niet noodzakelijk duidelijk, maar dan weer, waarom niet? Hij beschrijft standaard quantum computing en toont zijn setup in de onderstaande video.

Met behulp van de IBM Quantum-computer en de open source Qiskit maakt het relatief eenvoudig, met de Python-code die hij gebruikt op de pc-werking als een link tussen de Arduino en de IBM-computer. Natuurlijk kunt u ook simulatie gebruiken in plaats van de echte hardware te gebruiken, en voor een dergelijk basisproject maakt het waarschijnlijk niet uit.

Toegegeven, de demo is behoorlijk triviaal en verlicht een LED met de staat van Quit. Maar de techniek is misschien gunstig als je wilde zeggen, verzamel informatie van de echte wereld in een kwantumcomputer. Je moet ergens beginnen.

We hebben eerder naar Quantum Computers gekeken. Ze vertellen ons dat het het volgende grote ding is, dus we willen voorbereid zijn. Qiskit is vandaag een van de vele opties beschikbaar om het gemakkelijker te maken.