Vraag Hackaday: Wat is er aan de hand met Mazdas in Seattle?

January 31, 2022 By muriel 0

Welke hacker houdt niet van een puzzel? We hebben een doozy voor je. Volgens Kuow – de NPR-affiliate in Seattle – hebben ze een ongewone klacht. Blijkbaar, als je in 2016 een Mazda hebt gemaakt, evenals je afstemt op Kuow, komt je radio vast op hun frequentie, 94,9 MHz, evenals je niet aanmeldt.

Volgens een publicatie van het radiostation heeft het niet alleen van invloed op de FM-radio. Een luisteraar genaamd Smith meldde:

“Ik heb geprobeerd het opnieuw op te starten sinds ik dat in het verleden heb gedaan, evenals er niets gebeurde,” zei Smith: “Ik besefte, ik hoorde dat ik NPR zou horen, maar ik kan het station niet wijzigen, kan de navigatie niet wijzigen. t Gebruik de Bluetooth. ”

Het station meldt eveneens dat Mazda-dealers in het gebied worden overstroomd met vereist de laatste drie weken over het probleem. Er is een theorie over 5G smartphone-implementatie, maar eerlijk gezegd krijgen we het niet. Gezien het feit dat Mazda is, denken we dat het zeker van dat merk moet zijn. Het lijkt echter dat het niet in het hele land gebeurt, dus er moet iets zeker zijn van Kuow, we raden. Misschien iets in de RDS-stroom? Wat is je theorie? Misschien helpt een CAPKADAY-commentator het station en MAZDA Fix the Mystery.

We begrijpen een populair fictief Seattle-radiostation waarvan de luchtvaardigheid de tagline gebruikt: “Ik luister.” Misschien moet Kuow aannemen: “Je luistert,” als ze blijven vangen van voertuigstereo’s. We hebben vreemde interacties met innovatie eerder gezien. Vaak is het zo eenvoudig als een cruciale fob.