Het bouwen van een homebrew Diesel Ecu

February 20, 2022 By muriel 0

in de jaren zijn automobiele motoren steeds complexer geworden, en met deze toegevoegde complexiteit komt een verhoogde afhankelijkheid van complexe computersystemen om ze uit te voeren. Deze controlesystemen zijn meestal de vrucht van veel uren onderzoek en ontwikkeling, zeer zorgvuldig beschermd door de auto-makers die ze maken. In plaats van te tellen op een gesloten systeem om zijn auto aan te pakken, heeft een Finse hacker die door de naam [Synkooppi] een beslissing heeft genomen om de Ecu van zijn dieselmotor helemaal weg te doen en een van hem te bouwen met weinig meer dan een Arduino .

Zoals u vanuit zijn website kunt zien, heeft [Synkooppi] zijn DIY ECU gecreëerd met behulp van een Arduino Mega, die in staat is om dieselmotoren te beheersen die een Bosch VP37 of andere inline-dieselpomp gebruiken. Tot nu toe heeft hij alle basiscontacten op hun plaats, waardoor hij een Audi-dieselmotor kan uitvoeren en besturen.

Hoewel veel details over zijn Homebrew Ecu moeilijk te bereiken zijn, heeft hij een reeks ontwikkelingsvideo’s die op YouTube zijn geplaatst, die Satiate Nuzigtitive Minds moeten helpen. Voor degenen onder u met een reserve-dieselmotor die inlevert, heeft [Syncooppi] de eerste release van zijn code beschikbaar gemaakt om uit te proberen.

Blijf rond om een ​​video van de ECU in actie te zien.

[Bedankt, perhof]