Hoe een nep-op-amp

February 20, 2022 By muriel 0

We zijn allemaal bewust dat er veel valse elementen zijn om ontdekt te worden als je bereid bent om op de beste plaatsen te kijken, evenals dat mogelijk ook goed -be-True Chip biedt op veilingplaatsen mogelijk markeringen te hebben die wrijven om iets totaal daaronder te ontmaskeren. [IMSAI Guy] zag een batch op-07 laser ingeknipte op-versterkers tegen een koopprijs, dus koos ze voor een onderzoek. Je kunt de video onder de pauze bekijken.

Een ideale op-versterker heeft een nulvolt-uitgang wanneer beide inputs exact dezelfde spanning staan, maar in werkwijze geen echte gadgetmethoden dit niveau van perfectie. Het wordt de balansuitspanning, evenals voor instrumentatiewerkzaamheden genoemd, waar een lage balansspanning essentieel is, zijn er delen zoals de OP-07 die elk zijn gewijzigd, met behulp van een laser om hun elementen voor de laagste offset te snijden. Dit proces is duur, dus natuurlijk zijn authentieke OP-07s.

Het identificeren van echte versus nep op-amps in deze situatie is net zo eenvoudig als het haken van de chip omhoog als een eenheid die niet-inverterende versterker verkrijgt, evenals het meten van de spanning op de uitgang (we kunnen geen tint van jaloezieën bij die keithley 2015 THD Multimeter!), Van welke meting de fakes duidelijk zichtbaar zouden moeten zijn. Zeer eerst zijn ongeveer 741s met hun> 1 MV-offsets (hoewel een uitbijter 741 een 40μV-offset had) om te laten zien wat een betaalbare op-versterker zou kunnen worden verwacht, dan zien we de OP-07s. Snel met een saldo van> 1,2 mv kunnen we vertellen dat ze nep zijn, wat als hij toegeeft dat de kosten nauwelijks een verrassing is. Aan de andere kant houden we in de gaten voor Koreaans gemaakte 741s zoals de uitbijtere laag-offset-apparaat.

Als u geïnteresseerd bent door OP-AMP Internals mogen we een blik aanbevelen naar de allereerste IC-op-amp, aan de andere kant is dit niet de allereerste nep-chip die we hebben gezien.

Bedankt Baldpower voor de tip.