Vergeet Sudoku, ontwikkel jezelf een minimalistische Rubik’s Solver Robot

February 24, 2022 By muriel 0

Sommige mensen houden van kruiswoordpuzzels, sommige zijn ernstige Sudoku Ninja’s, maar [Andrea Favero] houdt ervan zichzelf scherp te houden, door het oplossen van codering en het oplossen van codering, maar ook Zoals dat is iets dat we absoluut kunnen associëren. Bij het ontdekken van een nieuw platform is het een extreem geweldig concept om een ​​aanzienlijk werk of doel in gedachten te hebben, evenals ontdekken wat er nodig is op de methode daar. [Andrea] Geselecteerd om een ​​autonome RUBIK’s Cube-oplosser te ontwikkelen, evenals vriendelijk genoeg voor papier precies precies hoe hoe het te doen, evenals we zijn er blij mee!

Het resultaat van de OpenCV-verwerkingsketen
Werken in Python met OpenCV, [Andrea] gebruikt de methodologie door [Oussama Barkouki] om elke deal met beeld te verwerken en omzetten in een tabel met de kleuren van privé-facemets. De fundamenten daarvan zijn allereerst om de afbeelding naar grijswaarden om te zetten en gebruiken vervolgens een Gauss-vervaging om het beeld te doden. Randen worden bepaald met behulp van het Canny-algoritme, waarvan het resultaat vervolgens wordt verwijderd en in een contourdetector is doorgegeven. De contouren worden verzonden in een sluw filter dat vierkante contouren bepaalt, evenals die de verkeerde maat worden afgefiltreerd. Wat je hebt toevertrouwd, zijn de contouren van de eigenlijke gekleurde facemates. Wanneer u een vermelding van vierkanten heeft, kunnen deze worden gebruikt om afbeeldingsmaskers te typen, evenals die typische kleur van elk vierkant kiezen. De kleur wordt dan gekwantiseerd, evenals gehouden als een gelabelde kleur van het Common Western Rubik’s Cube-kleurenschema. Ten slotte, wanneer alle deal met foto’s worden betrapt, evenals faceletskleuren die worden geïdentificeerd, worden de gegevens doorgegeven in een Rubik’s Cube-oplossen van algoritme die is opgericht door [Hegbert Kociemba,] een gids waarvoor wordt aangeboden op de SPEEDSOLVING-site. Het resultaat van de oplossende stap is een sequentie van descrambling-bewegingen, in de stappennotatie die is vastgesteld door [DAVID Singmaster]. Interessante dingen, als je ons vraagt!

Modulaire hardware-techniek – geen op maat gemaakte PCB’s
Al het bovenstaande kan prototype op een pc zijn, maar [Andrea] wenste te ontdekken over Raspberry Pis. Een deel van het plezier was het installeren en het configureren van een PI4, met alle benodigde afhankelijkheden. De hardware is gebouwd van multiplex, evenals een tonnen 3D-printen. (Alle STL’s worden aangeboden in de allereerste link) die voldoen aan de (ongelooflijk gedetailleerde) ontwikkelende gids moet eenvoudig genoeg zijn. Een ontwerp van PI4 / 2GB met Picamera werd voldoende ontdekt (veel succes ontdekt er een! Misschien probeer het rpilocator?) Met een stappenmotor voor kubusrotatie, evenals een paar servo’s, één voor het bedienen van de deksel / camera-mount, evenals een Ten tweede om de kubus rond een tweede as te schoppen. De aantrekkingskracht van deze eenvoudige, geavanceerde techniek is dat het een gemeenschappelijke ongemodificeerde kubus (OK, een enigszins geschuurd kan beheren) – in tegenstelling tot een paar van de gekke speedoplossing die we hebben gezien – het is niet de snelste kubus-oplosser Ik heb echter gezien, maar het is een van de coolste.

Wil je een kubus zelf zien? (een beetje) precies hier ga je. evenals Laten we op een, actuele onderwerp, met een Coronavirus beïnvloed, ‘Cube Hack, sinds ze konden.