Er is een rimpel in deze 3D-afgedrukte Wankel

March 2, 2022 By muriel 0

Rotary-motoren zoals de Wankel hebben vreemde vormen die moeilijk kunnen zijn voor de machine (zoals blijkt uit de gespecialiseerde productiemachines en octrooien in de jaren 70), wat betekent dat het zich goed zorgt voor 3D zijn gedrukt. Het nadeel is dat de toleranties, zoals de meeste motoren, vrij krap zijn, en het is moeilijk voor een printer om deze aan te passen. Niet te worden afgesloten, [3DPRINTEDLIFE] ontworpen en ontwikkelde een 3D-gedrukte vloeibare zuiger roterende motor. De vloeibare zuigermotor is geen Wankel en is meer verwant aan een binnenkant van Wankel. De afdichtingen staan ​​op de behuizing, niet de rotor zelf, en er zijn drie “kamers” in plaats van twee.

De eerste van vele iteraties hebben niet uitgevoerd. Er was te veel wrijving, maar er waren enkele positieve tekens omdat de druk in een kamer vastzond en werd vrijgelaten omdat het werd gedraaid. De iteraties werden doorgegaan, indrukwekkend niet gebruikmaken van eventuele O-ringen om te verzegelen, maar in plaats daarvan elk deel naar beneden met behulp van een 1-2-3-blok als een platte referentie, binnen 25 micron van het ontwerp. Ondanks zijn zorg en aandacht voor detail, kon het nog steeds niet zelfondersteunen. Hij theoretiseert dat het te wijten is aan de hars die zachter is dan andere materialen die hij in het verleden heeft gebruikt. Niet om met lege handen te blijven, ontwikkelde hij een dynamo om zijn nieuwe motor uit te testen. Het was een laadcel en een encoder om snelheid en kracht te meten. Zijn encoder had moeite om bij te houden, dus bestelde hij enkele optische eindschakelaars.

Deze motor is een vervolg naar een eerdere 3D-gedrukte lucht-aangedreven Wankel-roterende motor, en we kijken uit naar deel twee van de vloeibare piston-serie. video na de pauze.