DRUKBOARD: Kort op sleutels, lang op documentatie

March 4, 2022 By muriel 0

omdat randapparatuur gaan, zijn weinigen veel meer gehackt dan toetsenborden. De lay-outs, de vormen, de maten, materialen en zelfs de kwestie van wat een toetsenbord is allemaal op tafel om te sleutelen. In die ader bracht [Taylorconor] zijn vereenvoudigde toetsenbord uit, genaamd het driftboard op Github, met slechts drie sleutels en het repliceren van een volledig toetsenbord.

We hebben toetsenborden bedekt gebouwd met chording in gedachten, gewikkeld rond koffiekopjes en toetsenborden met joysticks voor extra snelheid. Dus waarom dekken deze? Wat maakt het anders? De uitvoering is fantastisch en is een geweldig voorbeeld om naar de volgende keer te kijken, u maakt een project dat u wilt pronken. Het toetsenbord is slechts drie mechanische schakelaars, twee 8-bits binaire displays (16 LED’s totaal), drie status-LED’s en drie LED’s die de huidige laag (vier lagen) tonen. De uitgebreide gebruikershandleiding bespreekt het allemaal. Er is een betrouwbare ATMEGA32U4-microcontroller en twee eEprom-chips in het hart.

Waar dit project pronkt, is het testen. Het heeft eenheidstests, gesimuleerde integratietests en gesimuleerde vastgoedtests. Omdat alle code in C ++ is, is eenheidstests relatief eenvoudig. De integratie- en vastgoedtests zijn via een simulator. In plaats van de code opnieuw te compileren met een aantal nieuwe vlaggen, gebruikt hij de Simavr AVR-simulator, die impliceert dat het hetzelfde binaire bestand simuleert dat op de microcontroller wordt geflopt. Deze methode impliceert het ontwerp wordt geëvalueerd en debugges via GDB. Het is een geweldige techniek waar we graag veel meer van in hobbyprojecten zien. Marketing Speits kan dit een “digitale twin” noemen, maar het idee is dat je een virtuele versie hebt die eenvoudiger is om aan te werken en een strakkere iteratielus heeft terwijl hij zo dicht mogelijk bij de fysieke versie is.

[Taylorconor’s] doel was om een ​​van-Scratch Microcontroller-project te creëren met gemakkelijk te lezen code, fantastische documentatie en best practices. We denken dat hij het genageld. Dus voel me helemaal vrij om de simulator uit te voeren of te springen in het bouwen van één voor jezelf. Alle hardware bevindt zich onder een CERN-OHL-P-licentie en de firmware staat onder GPLV3.