DIY Tafelzaag snijdt door alles, laat geen ruimte voor fouten

March 6, 2022 By muriel 0

studenten in het Bastli-lab bij het Zwitserse Federal Institute of Technology Z├╝rich was al geruime tijd vastgehouden met Underpowered en onbetrouwbare zagen. De zagen kwamen meestal vast tijdens het snijden door PCB’s en waren over het algemeen een slepen om te gebruiken. Wanneer groepslid [Mario Mauerer] een grote en krachtige borstelloze motor in zijn kelder tegenkwam, besloot hij dat het tijd was om het snijgereedschap van het lab te upgraden.

Samen met collega-student [Lukas Schrittwieser] bouwde hij een testopstelling om te zien hoe krachtig de motor echt was, en tevreden met de resultaten, het paar vertrok om hun eigen tafelzaag te bouwen. De behuizing was vrij snel ingepakt, waardoor het paar een voeding moet bronnen. In plaats van een te kopen, bouwden ze een 700W monster-schakelende PSU om hun zaag aan te pakken.

Zoals je kunt zien in de video onder de zaag kauwt door de meeste dingen met de grootste gemak, maar de studenten voegden een “boost-knop” aan de zaag toe, voor het geval ze het op volle kanteling nodig hebben.

Hoewel we niet precies het gebrek aan vinger- en oogbescherming in hun demonstratie kunnen zien, ziet het eruit als een geweldig klein gereedschap om rond te hebben.