De $ 5 Raspberry PI Zero

March 29, 2022 By muriel 0

Geruchten over een nieuwe Raspberry PI circuleert de afgelopen week rond het web of zo. Contactuur is van een geüpgraded ontwerp A of een bereidingsmodule naar een monsterbord met Gigabit Ethernet, USB 3.0, SATA, evenals een CPU die nog niet eens in de productie is. De tijd is nu, evenals het echte nieuws is nog interessanter: het is een $ 5 Raspberry PI Zero. Het is nog de kleinste PI, terwijl je nog steeds de kernervaring houdt.

De afgelopen maanden hebben kleine Linux-borden voldaan aan de mars van innovatie en uiteindelijk uiteindelijk ook meer capabeler en minder duur. De zuiverste uitdrukking hiervan is de C.H.I.P., de Linux-computer van $ 9 die golven heeft gemaakt voor precies hoe betaalbaar het is. De Raspberry PI-nul is zelfs goedkoper, evenals het bekijken van het specificatieblad, is nog meer in staat.

De kern van de Raspberry PI Zero is de Broadcom BCM2835 – het exact hetzelfde systeem op chip ontdekt in de originele Raspberry PI. Deze keer loopt het op 1 GHz, – 40% sneller dan de Raspberry PI 1. Er is 512 MB RAM in dit bord, evenals van programma zoals alle PIS, de basis 40-pins header is inbegrepen.

Het decemberprobleem van MAGPI bevat een PI-nul op de omslag
Het bouwen van zo’n klein bord betekende dat de Raspberry PI-stichting nodig is om een ​​paar havens van de nul te snijden. Ethernet evenals het kwartet van USB-poorten ontdekt in de PI-ontwerp B + zijn verdwenen; Er is net nergens om ze te plaatsen. In plaats daarvan bevat de PI-nul een mini-HDMI-aansluiting, evenals twee micro-USB-poorten – één voor de macht en gegevens, nog een voor USB OTG. Composietvideo blijft op een niet-bevolkte koptekst, evenals opslag is met een microSD-kaartsleuf.

In de jaren sinds de release van de Raspberry PI is het uiteindelijk de defacto kleine Linux-computer. Een paar kansen aan de troon hebben echter opgestaan, met het meest fascinerende zijnde het de kleinste. Terwijl de Raspberry PI-compute-module niet veel succesvol is, hebben we veel kleine borden gezien zoals de Odroid-W, evenals Carambola die hun methode ontdekken in de coolste projecten. Een deel hiervan is de grootte van deze modules, in staat om in vorm te kunnen in alles is een enorme bonus. Met een kosten van slechts $ 5 – evenals zonder $ 20 in verzending die de C.H.I.P. werd bekritiseerd voor – de PI Zero wordt een zeer, uiterst prominent bord.

De Raspberry PI-nul moet worden aangeboden uit de gebruikelijke verkopers – Element14, de PI Hut, Pimoroni, Adafruit, evenals Micro Center – vanaf vandaag. Als u een lidmaatschap hebt aan MAGPI, is het officiële Raspberry PI-magazine, u hebt geluk: het probleem van december bevat een PI-nul recht op de omslag.