Klassieke Colorimeter Kloon Kalibreert de inhoud van Cuvettes

April 12, 2022 By muriel 0

voor iedereen die in huisscheiking wordt gedrukt, die toegang heeft tot nauwkeurige meetapparatuur kan het verschil tussen succes en falen impliceren. Maar met talloze instrumenten duur en moeilijk te vinden, wat is een thuisscheikwedstrijd om te doen? bouw hun eigen apparatuur, natuurlijk. [Abizar] ging door en ontwikkelde zichzelf een colorimeter uit hout en reserve-elektronische componenten.

Een colorimeter (in een context van een chemie) is een instrument dat de concentratie van een dienst uitkijkt door te meten hoeveel licht van een bepaalde golflengte wordt geabsorbeerd. [Abizar] Het ontwerp is geïnspireerd op de klassieke Klassieke Kletter-summerson-colorimeter uit de jaren 1950, die gebruik maakt van een gloeilamp en kleurfilters om een ​​golflengte te selecteren, plus een fotoresistor om de hoeveelheid licht door het monster te meten. Natuurlijk zou een veel modernere service zijn om LED’s van verschillende kleuren te gebruiken, wat precies is wat [Abizar] deed, hoewel hij het een vintage touch heeft gegeven door een analoge meter te gebruiken als het uitleende apparaat.

Het lichaam van de colorimeter is gemaakt van laser-gesneden stukken hout, die een stijve behuizing vormen wanneer ze samen worden gestapeld. Het kleurenwiel houdt elf verschillende LED’s en is gemaakt met een creatief ratelmechanisme om het uitgelijnd te houden aan de cuvette, evenals een verhuiscontact om de stroom in de geselecteerde LED te stimuleren. Alle onderdelen zijn zwart geschilderd om zwerfreflecties in het instrument te vermijden, maar laten er ook koel genoeg uitzien in vorm in het lab van een Evil Genius. In de onderstaande video toont [Abizar] het instrument aan en laat zien hoe het bij elkaar is geplaatst.

Hoewel we niet eerder hebben gezien, maak dan een eigen colorimeter, we hebben DIY-spectrofotometers gezien (die het volledige absorptiespectrum van een oplossing meten) en zelfs bouwstenen om een ​​compleet biochemie-laboratorium te maken.