Het repareren en beoordelen van een Pong Clone

April 22, 2022 By muriel 0

Hackaday Alum [Todd] is de afgelopen twee jaar op zoek naar een oude pongkloon. Deze variant wordt genoemd, “de naam van het spel”. [Todd] heeft goede herinneringen aan het spelen van deze game met zijn zus toen ze jong waren. Helaas, de hacker zijn die hij is, [Todd] scheurde het spel uit elkaar toen hij slechts 14 was om zijn eigen Commodore 64-randapparatuur te bouwen. Hij wil het sindsdien aan zijn zus doen, en hij vond eindelijk een kopie van dit spel om de afgelopen kerst aan zijn zus te geven.

Na het openen van de doos, merkte [Todd] snel iets vreemds op met de voedingsconnector. Het leek een beetje verkoold en wiebelt in de behuizing. Dit is indicatief voor een slecht soldeergewricht. [Todd] besloot dat hij het beter zou kunnen openen en een kijkje neemt voordat hij stroom naar het apparaat aanbrengt.

Het was een goed ding dat hij deed, omdat de power-connector nauwelijks was verbonden. Een eenvoudige soldeerbaan heeft het probleem opgelost. Terwijl de zaak nog steeds werd geopend, [Todd] deed [Todd] enige sleuteling en merkte ik dat iemand anders waarschijnlijk reparaties had gedaan aan verschillende andere soldeerverbindingen. Hij zocht ook naar mogelijke korte circuits, maar al het andere zag er goed uit. Het systeem werkte uiteindelijk perfect de eerste keer dat het is gestart.

Het einde van de video laat zien dat zelfs na al die tijd eenvoudige games als deze nog steeds onze aandacht kunnen vangen en leuk zijn om uren tegelijk te spelen. [Todd] werkt aan deel 2 van deze serie, waar hij een veel meer diepgaande recensie van het systeem zal doen. U kunt deel 1 hieronder bekijken.