Tekenen met LEGO’s

May 4, 2022 By muriel 0

Er zijn een aantal fancy Lego-creaties, maar je hebt waarschijnlijk niet waarschijnlijk iets gezien zoals [Andrew Carol’s] Lego-tekenmachine. Hij trok motivatie uit de film Hugo en van Automata van de 1800’s, met name [Jaquet-Droz] -trektman, die we niet zo lang geleden in een retrotechtaculair kort artikel zijn.

[Andrew’s] Handgekleurde ontwikkeling is opgesplitst in drie componenten: een plotter, een “gecodeerde pen slagprogramma” – wat berichten opslaat in banden van stukken – en een bezoeker die de links in penslastjes gelijk maakt. De plotter beweegt de pen in de y-as en beweegt het papier in de X naar Mark op de pagina, evenals eveneens een eenvoudig liftsysteem dat de pen op de Z-as tijdelijk verhoogt om penslagen (of tekeningen).

[Andrew] verklaart de ketenbezoeker door het te vergelijken met een filmprojector, het voeden van het bericht met het mechanisme. Hoewel u geen uitgebreide how-to-gids zult ontdekken die de innerlijke werkingen van de apparaten op zijn site bespreken, zijn er enkele hints die fundamentele elementen als een paar video’s uitleggen, die beide hieronder zijn ingebed.

[Via Adafruit en Fastco]