Een computer onderwijzen om te ontdekken

May 8, 2022 By muriel 0

[Łukasz Kaiser] programmeerde een computer om TIC-TAC-TOE te spelen. Dat is niet lawaai uiterst uitzonderlijk totdat u herkent dat hij zijn computer nooit het beleid van TIC-TAC-TOE heeft verteld. De computer ontdekte het beleid op zichzelf na het genieten van een video van twee mensen die het spel speelden (link naar daadwerkelijk papier – PDF-waarschuwing).

[Łukasz] Samengesteld een klein programma in C ++ om de plaatsing van objecten op een TIC-TAC-TOE, LINK 4, evenals breakhey boord te erkennen. Dit programma verleidt en het verliezen van games samen met onwettige bewegingen om een ​​Lambda-calculus-achtige regelinstelling voor het juiste spel te produceren. Hoewel [Łukasz] slechts een computer heeft geprogrammeerd om basisgames te ontdekken, zoals TIC-TAC-TOE, LINK 4, en doorbraak, is hij van plan zoveel te stappen als een stuk complexere games zoals schaak.

De waarheid die [Łukasz] een computer heeft geprogrammeerd om het beleid van een spel te leren kennen, biedt ons pauze; In een van de fantastische lezingen [Richard Feynman] verstrekt aan Freshman Physics Trainees in 1964, kwam het onderwerp van schaak op. [Feynman] Trek parallellen tussen het ontdekken van schaken en het uitvoeren van onderzoek. Elke stap is hypothese-testen, evenals wanneer een extreem vreemde stap optreedt – Castling, en passant, evenals de promotie van een pion, bijvoorbeeld – de theorie van het beleid van het spel moet worden herwerkt. Evenzo, wanneer heel vreemd spul plaatsvindt in de natuurkunde – deeltjes / golfdualiteit, evenals het bestaan ​​van zwarte gaten – Wetenschappelijke theorie is geavanceerd.

Ja, mentor Een computer om te ontdekken het beleid van TIC-TAC-TOE lijkt misschien niet relevant, maar op voorwaarde dat het exact hetzelfde ontdekproces kan worden gebruikt voor andere gebieden, zoals medicijnen, economie, evenals zowat elke wetenschap, het is niet moeilijk Zie precies hoe geweldig [Łukasz] ‘werkt.

Via ExtremeTech