Omgekeerde engineering Een superieur Chinese product

May 14, 2022 By muriel 0

Het maakt een Arduino eruit als een 555. A 364 MHz, 32-bits processor. 8 MB RAM. GSM. Bluetooth. LCD-controller. Pwm. USB en tientallen meer. kleiner dan een zippo en dunner dan gegolfd karton. en hier is de kicker: $ 3. Dus waarom is niet iedereen die het gebruikt? Ze kunnen het niet.

Adoptie zou Tier mandaten na tier van hacks om erachter te komen welke exacte hardware er is. Probeer er een te kopen en te vinden dat leveranciers hun deuren sluiten aan buitenlanders. Probeer er één te gebruiken en alleen hints van onvolledige documentatie zal worden gevonden. Is de probleempatenten? Nee niet echt.

[BUNNIE] heeft het fenomeen “Gongkai”, een type geïnstitutionaliseerde, samenwerking, inbreukbeurt-uitwisseling die een IP-equivalent van ruiling inneemt. Niet helemaal open source, niet helemaal gepatenteerd. Juridisch is dit delen alleen grijsmarkt op papier, maar wijdverspreid en quasi-geaccepteerd in de praktijk – zelfs bij de rechtenhouders. [BUNNIE] Cijfers Het is gewoon de manier waarop het bedrijf in het oosten is gedaan en het is een manier die innovatie aanmoedigt door de belemmeringen voor toegang te doen. Chinese startups kunnen Gimmicky-afval bijna op whim, met behulp van hardware die de meesten van ons alleen maar kunnen dromen voor een serieus project.

Hij contrasteert dit met het Westen waar alleen de grote spelers zoals Apple en Google naar de plaat kunnen stappen. Iedereen wordt gedwongen om de beschamende verouderde hardware te gebruiken waarmee we allemaal vertrouwd zijn. Maar [BUNNIE] wil zijn voet in de deur krijgen. “Kunnen we een manier vinden om nog steeds vooruit te komen, maar toch nog steeds leuk spelen?” hij vraagt.

Een deel van zijn oplossing is reverse engineering zodat hardware eenvoudig kan worden gebruikt – iets dat het EFF wettelijk heeft geholpen om te zorgen voor een eerlijk gebruik. De andere helft is om het open source te maken. Zijn filosofie is geworteld in het maken van een stand op dingen die er toe doen. Het is verre van een solide juridische fundering, maar [BUNNIE] en zijn advocaten gokken dat als het naar een rechtbank leidt, de rechtbanken zullen zijn zij bevoordelen.

De gerichte plaat is de hierboven beschreven – de MT6260. Zelfs aangespoord door de scheiders van documentatie die hij kon verzamelen, is zijn bedrijf een tweeman-team en kan niet hopen om ingenieur het hele bord om te keren. Hun doel is om het laaghangende fruit te benaderen, zodat de MT6260 na een jaar tenminste het gesprek met ATMEGA binnengaat. Geef het op om het te gebruiken als een telefoon; Probeer het gewoon te gebruiken zoals de vonk-kern voor nu.

Hij is er al veel van de weg. Nadat u u hebt verteld wat aan boord is en waarom we het allemaal willen gebruiken, laat [BUNNIE] zien hoe ver hij is gegaan naar een omgekeerde ingenieur en beschrijft zijn plannen voor de rest. Van het tot stand brengen van een elektronische “beachhead” -basis van operaties om het apparaat verder te proeven, naar röntgenstralen, foto’s, diagrammen en het begin van een OS. Als dit type ding u überhaupt interesseert, zullen de zorgvuldige aanpak en gemakkelijk te lezen van deze technologie-scheuring u zeker indruk maken en inspireren. Elke stap van vooruitgang vereist een nieuwe hack, een nieuwe oplossing, een nieuwe ingenieuze manier om informatie uit te stellen.

We hebben een aantal ontzagwekkende reverse-engineeringpogingen in het verleden, maar dit is iets dat nog steeds nieuw en relevant is. In plaats van alleen zijn ontdekkingen voor zichzelf te exploiteren, heeft [Bunnie] gedocumenteerd en publiceerde alles wat hij heeft geleerd. Iedereen wint.

Bedankt [David] voor de tip.