Wanneer een enkel bit genoeg was, in het lawaai van het ZX-spectrum

May 16, 2022 By muriel 0

, is het typerend voor een computer in 2022 om te vinden met een volledig uitgeruste geluidskaart inclusief een totale synthesizer, naast de Top Notch PCM-ruisregistratie en afspelen. Het wordt een geluidskaart aangeduid na de methode die de hardware voor het eerst voor het eerst verscheen in de wereld van pc’s, maar in de waarheid wordt er nu nu over nagedacht om een ​​ingebouwd deel van veel aanmaakborden te zijn. Er was een tijd waarin computers aanzienlijk minder uitstekende ruishardware opschepsten, evenals tussen het koor van SID’s, evenals ay-chips van het mogelijk de minst goed uitgeruste was het oorspronkelijke Sinclair ZX-spectrum. Het one-bit geluid, een enkele regel op een I / O-poort, is het onderwerp van een compleet onderzoek van [vergeten computer]. Het is een lange video die we onder de pauze hebben gelegd, maar voor mensen met een rentepercentage in 8-bits muziek, zou het een voor een interessant horloge moeten maken.

Voor SIR CLIVE SINCLAIR had de 1-bit audio welkom moeten zijn, omdat het de vereiste voor een dure ruis-chip heeft geëlimineerd en het spectrum tot het goedkope punt hield, maar in de deal hiervan was er iets veel meer dan eenvoudige piepjes te produceren met behulp van de ingebouwde Beep-in-opdracht van Sinclair Basic. De video biedt ons een uitgebreide blik op precies hoe interleaving evenals PWM zou kunnen worden gebruikt om veel complexer te produceren lijkt zoals de illusie van verschillende stemmen en zelfs bemonsterde geluiden. In specifieke zijn methode van het vergelijken van de audio-uitvoer met de bijbehorende PIN op de Sinclair ULA, toont Ula de impact van het gemakkelijke laagdoorlaatfilter van de machine, hoewel de muziek gewoonlijk zo dicht bij de rand van wat de interface zou kunnen doen die aliasing zou kunnen doen extreem voor de hand liggend.

Terwijl hij de verschillende ingenieuze methoden die game en demo-ontwerpers gebruikt, aangetrokken om de prestaties van dergelijke beperkte hardware te extraheren die zelfs probeert te steken met de veel geavanceerde machines, zelfs op exact dezelfde tijd als hun code draait , het is uitdagend om niet te achterhalen met immens respect voor hun vaardigheden. Als je ooit hebt geëxperimenteerd met computer audio, dan zou je hardware voor jezelf kunnen proberen.