Denk aan Sanjay Mortimer, Pioneer en visionair in 3D-printen

May 17, 2022 By muriel 0

in het weekend, Sanjay Mortimer is overleden. Dit is een opmerkelijke aanval voor de vele mensen die hij rechtstreeks als indirect tijdens zijn leven raakte. We zullen Sanjay in gedachten houden als pionier, hacker, evenals gekoesterde woordvoerder voor de 3D-printgemeenschap.

Als je in 3D-afdrukken hebt gedrukt, herinner je Sanjay als de charismatische directeur, evenals mede-oprichter van het extrusiebedrijf E3D. Hij stamte altijd van belang om iets te laten zien dat hij en zijn bedrijf had ingesteld om 3D-printen nog meer en verder te duwen. Maar hij was eveneens attent, evenals een buddy tot tal van in de gemeenschap.

Laten we het hebben over een paar van zijn voetafdrukken.

Built-to-Last Hotend evenals mondstuk ecosystemen

Sanjay evenals Dave’s V4, de Hotend die E3D introduceerde
Denk aan de 3D-printer die het dichtst bij u ligt. Mogelijk is het verscholen in een hoek van een garage of het maken van onderdelen op het werk. Is het een Prusa MK3? Een enorme doos? Een toolchanger? Misschien iets aangepast met een Hemera Extruder? Toen, zelfs als je het niet begreep, waren de handen van Sanjay in je werkplaats en zorgden ervoor dat je ervaring met een klein mondstuk met een klein mondstuk niet tekortschiet was voor de beste in de klas.

Terug in 2012 was Sanjay overdag een full-time instructeur. Vanaf uren koken hij echter en Dave Lam de aanpassingen op aan vroege versies van Reprapprinters, met name, de Hotsen. Voldoen aan een gematigd succes waarin hun nieuwste Hotend-stijl in de instelling Device Shop verstrekt, boden ze hun aanbod in twee dagen uit, gelopen in hun Buddy Joshua Rowley, gevestigde E3D, evenals de rest is Hotend History.

E3D heeft omdat gegroeid in het goed erkende bedrijf dat het vandaag is. Evenals ook al bende Sanjay afgestudeerd aan E3D’s directeur, evenals woordvoerder, bracht hij een eureka-enthousiasme met hem alsof hij de werkbank nooit verliet! In plaats daarvan deed zijn verleidelijke mindset ons het gevoel dat hij ons in de vroege “kipschuur” -workshop in de E3D zou trekken om ons de grote reis van hun nieuwste als het grootst te bieden.

Sanjay in de oude E3D “Chicken Shed” CA. 2013.
Natuurlijk is Sanjay niet alle bits gestoken, evenals bobs die uit E3D komen, maar als woordvoerder kampelde hij het allemaal. Naast de ideeën die onder zijn kijk kwamen, waren er genoeg. In het afgelopen decennium assisteerde hij een waardeverminderings-ecosysteem van verwisselbare onderdelen, iets dat ons hackers mixt, evenals het aanpassen van 3D-printerhardware aan onze eigen verrukking. Het laat ons hun eigen schroefcompatibele hardware uitproberen, iets dat de buurt als geheel de grenzen vooruit laat duwen door kleine tweaks mogelijk te maken die een werkende eind-to-end-setup ontwikkelen.

Met Greg Holloway hielp hij de basis voor de moderne, kosteneffectieve toolfanging, een impliciet van het kiezen van zowel het parkeren als parkeergarage die op betrouwbare wijze voldoende is om dit te kunnen doen, zonder een hapering. Naast de bijgestaan, neemt u deze configuratie nog een stap verder door Mentor 3D-printers precies hoe u kunt aftrekken, dat wil zeggen, zowel toevoegend en elimineren van materiaal dat onmogelijk is om te eindigen met een traditionele opstelling. Gedurende deze tijd heeft Sanjay ons met een woedende interesse gegarigd om onze machines te blijven aanpassen aan zoektocht van iets sneller, beter, veel meer performant.

Open technologie, open gemeenschap

Soms is het moeilijk om de mensen achter het ethos van bedrijven te zien, maar met Sanjay was het dat niet.

Het wordt verwijderd dat Sanjay gaf om het opleiden van de buurt waarmee hij deel uitmaakte. Gesprekken in productinterviews met Sanjay waren anders; Ze waren technisch. Terwijl andere zaken gretig zouden noemen hun octrooien om u te vertellen waarom hun producten waardevol waren, zou Sanjay u met de technologische prestaties zelf in dienst zijn. Het was verwijderd dat hij de competentie van de buurt verbouwde waarmee hij betrokken was, evenals hij als zodanig gesprekken zou behandelen. Die verschil laat hem over aankomende geometrie-modificaties en speciale slijtvaste coatings aan een team van mensen die die wijzigingen die deed dat deed.

Die onderwijs Ethos verlengde veel nog meer dan alleen in productdiscussies. De documentatie van E3D was een alomtegenwoordige essentieel omdat ze begonnen met het introduceren van producten, evenals het heeft sprongen, evenals de grenzen in het afgelopen jaar. Naast de toolchanger-stijl van E3D is volledig open source. Dit zijn niet alleen vriendelijke gebaren; Ze zijn direct verbonden met het ethos van mensen dat zowel het bedrijf als een hoedsuggestie aan de wijk Hacker begonnen, waar ze vandaan kwamen, inclusief Sanjay. Hij leidde onder voorbeeld en laat ons precies zien hoe ze een lucratieve bedrijf uitspraken terwijl ze genereus zijn met kennisnelken.

Open hart

Ik heb het eerst met Sanjay gekozen over een YouTube-video die ik heb gepost, waar hij zijn plezier deelden voor een baan waar ik lastige van was. Als een grad stagiair kost lang naTinking in een instellingsgebouw, het was een opwinding om eigenlijk iemand te hebben, laat staan ​​Sanjay, bereik uit het niets om me te vertellen dat ze mijn werk leuk vonden. Met enige aanmoediging van een vriend nam ik die taak naar het Midwest Reprap Festival 2019. In de nacht voor het evenement ben ik tevreden dat Sanjay aan het loket van een pub geduldig wachten op de barman. Trekend dat exact hetzelfde systeem uit de YouTube-video, erkende hij meteen me met een grote grijns op zijn gezicht, kocht me een biertje, evenals zaten me aan de tafel met zijn vrienden om het met de rest van zijn bemanning te delen.

Op dat moment besefte ik dat er iets fantastisch was aan Sanjay. Natuurlijk, zoals velen, begreep ik hem als een enthousiaste persoonlijkheid die het werk van zijn bedrijf kampioen werd. Maar op dat moment eindigde hij een authentieke, attent mens die jou ook zou kamperen. Die vriendelijkheid schommelde mijn wereld. Voor hem had ik iemand ben geweest. Maar met zijn warme houding geloof ik dat hij begreep dat iemand misschien iets nieuws meeneemt op de tafel van 3D-printen.

Wetende nu een beetje veel meer over Sanjay, weet ik zeker dat anderen als deze ervaringen hebben gehad.

Neem dat toejuichen met jou

Het is ongebruikelijk dat we samen met iemand in de voorhoede van een veld leren kennen terwijl ze je elke stap van de weg meenemen, maar dat is onze tijd doorgebracht als hackers met Sanjay. Hij leidt ons op een opmerkelijke hardware op reis. Hij heeft ons precies laten zien hoe ze opgroeien en onze jeugdbelang bij ons opnemen. Zowel en hij verlaat ons met een fenomenale traditie, evenals voorbeeld van precies hoe te delen en van elkaar te ontdekken.

Rust in vrede, partner.