Een PDP 11 door elk type andere naam: Heathkit H11 Teardown evenals reparatiewerkzaamheden

May 17, 2022 By muriel 0

[Lee Adamson] is geen complete vreemde voor traditionele computers. Hij heeft net een Heathkit H11A gekozen die, zoals je het je mag herinneren, echt een pdp-11 van dec. Nou, technisch gezien is het een LSI-11 echter stil. Als een geschikte LSI-11 maakt de computer gebruik van de dec-qbus. In tegenstelling tot veel computers van zijn dag, had de H11 niet veel schakelaars en verlichting, maar het had echter een uitstekende software-applicatiebibliotheek voor zijn dag.

[Lee] neemt ons mee met een rondleiding door alle verschillende kaarten in het ding. Het is uitstekend wanneer u gelooft van de laptopborden van vandaag die meer in een veel kleinere ruimte worden geplaatst. Hij moest ook de voeding repareren.

We kijken vooruit naar het zien van meer video’s op deze computer. We missen de dagen dat uw computer in verschillende planken in een backplane is aangesloten. Hoewel de computer een Heathkit is, kwam het CPU-bord van Monteren. Echter, Heathkit had zijn eigen planken die je ontwikkelde samen met dingen zoals voedingen.

De voeding had enige zorg nodig, zoals je mag verwachten. Een diode was niet correct aangesloten, maar het was niet verwijderd als het tijdens het transport was beschadigd of als het nooit correct was geïnstalleerd. Vervanging van het Plaats de voeding net zo goed als nu hij bereid is om te zien of het ding zal beginnen.

Er zijn veel methoden om een ​​PDP-11 op dingen zoals Arduino’s te emuleren. Als u wilt zien welke montagetaal op deze machine verschijnt, is er een tutorial.