Een balancering, wandelblokje genaamd Cubli

May 25, 2022 By muriel 0

voldoet aan CUBLI! CUBLI is een robotblokje van 15 x 15 x 15 cm die zowel rond kan rollen als balans op zijn hoeken met behulp van een reeks gyroscopen.

De taak is sterk geweest omdat februari 2011 bij het Instituut voor Dynamic Systems en beheren in Z├╝rich, waar het nogal indrukwekkend begint te worden. We hebben eerder dit jaar eerder Cubli gedeeld, toen het slechts een Wee 2-dimensionaal was, evenals een draadloos 3-dimensionaal prototype.

Sindsdien is het uiteindelijk een volledig ingesloten draadloze kubus in staat om op het einde te springen, evenwicht, evenals het vallen – het kan evenals rollen lopen! Om dit te doen, heeft het drie grote reactiewielen op elke as die hun hoekige snelheid op de gehele kubus kunnen aanbieden wanneer de geremd, waardoor het in elk type richting kan verhuizen.

Volgens de video na de pauze brengt het team gewoon de kubus aan “omdat ze kunnen”, desalniettemin denken andere onderzoekers aan de technologie├źn-applicaties in zelfontmassingende robots, evenals zelfs planetaire verkenning.