DICE-rollen vanaf het begin van de tijd

June 9, 2022 By muriel 0

Het genereren van willekeurige getallen lijkt mogelijk een triviale taak, die is totdat de nummers vereiste echt willekeurig zijn voor cryptografie of veiligheidsredenen. Wanneer dat het geval is, blijkt dat deze nummers echt “pseudo-willekeurig” zijn, evenals voldoen aan een voorspelbaar patroon. Gadgets die echt willekeurige nummers kunnen creĆ«ren, doen het gewoonlijk door willekeurige gebeurtenissen in de echte wereld te bemonsteren in plaats van te vertrouwen op een computer om het direct te doen, zoals deze machine die een dobbelsteenrol simuleert door te kijken naar de kosmische microgolfachtergrondstraling.

De kosmische microgolfachtergrondstraling bestaat in de infrarood bij de verste randen van de waarneembare wereld als een overblijfsel van de enorme knal. Het is een uitstekende bron van willekeur, maar het tikken van het vormt een beetje een uitdaging. Voor deze build, is [ISAX] gebruikt een oude Sovjet-Era Geiger-buis om het juiste signaal te vinden, evenals een Nixie-buis om de dobbelsteenrol te screenen. Nadat de gadget twee bits van de enorme knal detecteert, meet de gadget de hoeveelheid tijd die gepasseerd tussen de detectie van beide bits en gebruikt dit aantal om de dobbelsteenrol te bepalen.

Hoewel het een beetje langer duurt om deze dobbelstenen te rollen dan een traditionele sinds het moet wachten om het juiste type deeltjes te vinden, als je echt de willekeurige vereiste, kan het niet kloppen. Het werkt absoluut als dobbelstenen, maar we kunnen eveneens wat gebruiken voor het genereren van echt willekeurige nummers voor andere toepassingen. Voor sommige andere bronnen van willekeurige motivatie Zorg ervoor dat u onze eigen [Voja Antonic]’s diepe duik inspecteert in echt willekeurige generatie.