SHOOT VIDEO in 26 verschillende richtingen

June 11, 2022 By muriel 0

[Mark Mullins] werkt aan een project met de naam Quamera: een cam die video in elke richting tegelijkertijd inneemt, die realtime 3D-omgevingen op de vlucht maakt.

[Mark] gebruikt 26 arducams, organiseert ze in een RhombicuboTahedron-configuratie, die bestaat uit drie ringen van 8 camera’s met elk geluid dat wordt beheerd door een BeagleBone; De bovenste en onderste ringen zijn hoekig op 45 graden, terwijl het middengeluid er recht uitziet. De boven- en onderste camera’s worden beheerd door een vierde Beaglebone, die ook dient om te communiceren met de NVIDIA JETSON TX1 die alles uitvoert. Samen kunnen deze camera’s in alle richtingen tegelijkertijd zien, met voldoende overlapping voor het leveren van een naadloze weergave voor kijkers.

In de afbeelding naar rechts, test [Mark] zijn software voor het krijgen van de verschillende camera’s om samen te werken. De oevers van cirkels en de stippen en lijnen die aan hen koppelen, geven de beste raden van de computer over hoe de afbeeldingen perfect kunnen samenvoegen.

Als u het project in persoon wilt bekijken, zal [Mark] de versnelling van de Dover Tiny Maker FAUDE van augustus afwijzen. In de tussentijd, om veel meer te leren over de Jetson, bekijk onze grondige introductie van het bord.