HDMI OUT OP DE GAMELBOY ADVOGING

June 13, 2022 By muriel 0

De gameboylijn van handheld-systemen uit Nintendo zijn wild populair, maar heeft echter een belangrijke ding – een video-uitvoer. Dit kan lastig zijn als je de games op een groter scherm wilt bekijken, voor veel comfortabelere gaming-sessies of detail werken zoals het maken van chiptunes. Eén keuze is om de GameBoy-speler voor de GameCube te gebruiken, toch dat de leeftijd van het systeem impliceert, heb je niet geluk als je een frisse, foto wilt verwijderen, foto op een eigentijds digitaal display. Zou het niet uitstekend zijn als je in plaats daarvan een HDMI-uitvoer krijgt van een Gameboy-advies?

Een huishoudelijke gelijkenis?
Wanneer het gaat om werken met videosignalen, kan FPGA’s niet kloppen. [Stephen] Gebruikt een FPGA in deze taak om de videosignalen van de GBA te lezen en omzetten naar het hedendaagse digitale formaat. Helaas is het geen naadloos ingesteld – beperkt gebied impliceert het scherm van de GBA moet volledig worden verwijderd, vervangen door de adapter op een manier die eruit ziet als de angstaanjagende Facehugger.

Verpakking opzij, de uitvoer van de gadget is niets minder dan spectaculair – de graphics zijn absoluut kristal verwijderen wanneer ze worden weergegeven op een hedendaagse HDMI-televisie. Dit is aangezien de FPGA de precieze digitale output van de GBA vangt, evenals het uitleiden als HDMI – er is geen analoge fuzzess, conversies of ruis om het beeld te verwennen. Uitgang is een smakelijke 1280 × 720, opgespreid van de originele resolutie van de GBA. Inspecteer voor veel meer details de Forum-thread waar [Stephen] loopt met de build.

Het enige dat ontbreekt, is details – we willen graag veel meer begrijpen over de precieze hardware die wordt gebruikt, evenals elk type proeven, evenals beproevingen tijdens de build! Voor zover we kunnen zien, stopt de ontwikkeling niet bij alleen video – een SNES-controller wordt gebruikt in plaats van de originele knoppen, evenals we hebben een gevoel dat geluid wordt doorgegeven aan het HDMI-kanaal wordt ook naar de tv geleid van de hoofdtelefoonhaven van de GBA.

Het is uitstekend om te zien dat deze banen voor oude hardware uitkomen – hedendaagse hardware heeft de spiermassa om dingen eerder ondenkbaar op vintage consoles te bereiken. We hebben eerder vergelijkbare banen gezien – zoals het toevoegen van VGA aan een originele game-jongen.