Nieuwe auto’s en vrachtwagens worden nikkel-en-dime u – het is automotive als een service

June 13, 2022 By muriel 0

om de paar jaar, iemand die een startup naar beleggers duwt, komt met een acroniem of buzzword, dat snel de nieuwe warmte wordt in die cirkels. Een van de meest pernicious is “als een service”, die routinematige dingen inneemt en ontdekt een methode om u een routinematige lading te vergeten om ze te gebruiken.

Automotive-activiteiten hielden gewoon absoluut van het geluid hiervan, evenals de markt verhuist snel naar het uitvoeren van lidmaatschapsdiensten over de hele linie. Zelfs als er hardware is in uw auto’s en vrachtwagen voor een meegeleverde functie, kunt u u nu ontdekken dat u een maandelijkse kosten kunt betalen om het te gebruiken. Laten we precies uitchecken hoe dit tot stand kwam, evenals praten over welke auto’s en vrachtwagens worden beïnvloed. Je bent misschien geschokt om de jouwe al op de lijst te ontdekken.

Abonnement vereist

Veel auto’s en vrachtwagens bevatten nu smartphone-apps vol met extra functies. CREDIT: AUDI
Een lange tijd geleden, voordat de wereld gek was, zou je je auto’s en vrachtwagen kunnen uitkiezen met alle soorten geweldige apparaten toen je het van de dealer hebt gekocht. Je zou natuurlijk een beetje extra betalen, maar sommige geweldige mensen in de fabriek zouden in de extra versnelling bouten, evenals je plezier in de extra grote raakt aanrakingen waarvoor je had betaald.

Het was een basisstelsel, evenals het logisch. Dingen zoals verwarmde stoelen of stereo-upgrades moesten echt in de fabriek worden geïnstalleerd; Teruggaan naar de dealerschap later voor veel meer upgrades zouden een uitdaging zijn, evenals een vrij onaantrekkelijke optie.

Tegenwoordig zijn er veel auto’s en vrachtwagens gekoppeld aan het web rond de klok door middel van hun eigen ingebouwde cellulaire modules. Deze dienen alle soorten doeleinden, van beveiligingspraging om de automaker in staat te stellen de updates van softwareprogramma’s uit te rollen, indien nodig in de lucht.

Deze connectiviteit produceerde echter eveneens een nieuwe kans. Automakers kunnen nu op afstand functies in de auto’s en vrachtwagen op afstand veranderen, evenals uitgeschakeld van het comfort van hun ivoren torens. Daarom werd een nieuwe kans voor monetisatie geboren. Betaal de auto’s en vrachtwagenzaken een tol, anders heb je geen geweldige dingen.

Het gebeurt al

TOYOTA heeft al lidmaatschapsdiensten in veel van zijn voertuigen geïmplementeerd. Krediet: door middel van Toyota
Dit kan lawaai als een probleem met brouwen voor de toekomst, maar helaas is het al extreem veel van onze huidige realiteit. Het enorme breakout-verhaal dit jaar is dat veel klanten niet gerealiseerd zijn dat ze al auto’s en vrachtwagens rijden die onderhevig zijn aan de functies van de abonnement.

Zoals gerapporteerd door de drive, hebben veel Toyota-clients alleen gewoon geweten dat de cruciale FOB Remote Begin-functie in hun auto’s alleen is ingeschakeld als ze een lidmaatschap behouden aan de gekoppelde services van Toyota. Het probleem is daarom gemaskeerd, omdat het alleen maar van invloed is op auto’s en vrachtwagens die vanaf 2018 zijn ontwikkeld, evenals Toyota levert veel automobilisten met een gratis 3-jarig abonnement, verlengd tot 10 jaar voor degenen die lenen voor het Premium Audio-pakket .

Na die periode is echter voorbij, als er geen continu lidmaatschap wordt betaald, zal de afstandsbegin van de auto ophouden. Het doet er toe, niet dat de cruciale fob en de auto’s nog steeds prima kunnen interageren, noch dat alle hardware nog steeds op zijn plaats is. De functie zal ophouden te werken tenzij de kosten worden betaald.

Vanzelfsprekend is er een meningsverschil te nemen dat automakers in staat moeten zijn om continue kosten te dekken van het behoud van cellulaire verbindingen met voertuigen. Voor dingen zoals Remote Begin-apps die het internet gebruiken, evenals andere cellulaire ingeschakelde functies, is het begrijpelijk waarom aanklachten nodig zijn. In dit geval heeft cruciale FOB-afstandsbediening echter helemaal geen cellulaire verbinding nodig. Aldus is het opladen van een lading voor deze functie uitsluitend een inkomstengenererende maatregel. Verbazingwekkend genoeg is Toyota begonnen “de omstandigheid te beoordelen nadat het blowback is gekregen toen het verhaal kapot brak.

Interessant is dat sommige Toyota-ontwerpen zich vóór 12 november 2018 ontwikkelden, kunnen niet langer een cellulaire verbinding in de Verenigde Staten behouden vanwege in afwachting van 3G-netwerkafsluitingen. In deze gevallen heeft Toyota “verbeterd” de auto’s om niet langer een cellulair lidmaatschap nodig te hebben voor de Externe Keyfob-beginnende functie. Het is niet verrassend, omdat Toyota niet langer een methode heeft om lidmaatschapstoestand te communiceren met deze auto’s en vrachtwagens nu offline. Het is een goodwill-zet; Toyota heeft misschien net zo snel niets gedaan als de auto’s en vrachtwagens vielen van het netwerk, evenals de functie voor altijd sterven.

Een uitgebreid probleem

Volledige reizen achterwielbesturing heeft een lidmaatschap nodig in de nieuwe Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC +. CREDIT: MERCEDES-BENZ
Het probleem is echter niet speciaal voor Toyota. Tesla is vooral enthousiast over soortgelijke capriolen, beroemde functies op een gebruikte auto’s en een vrachtwagen die de vorige eigenaar al heeft betaald. In dit geval waren de kenmerken niet eens lidmaatschap gebaseerd, echter onderworpen aan een eenmalige betaling. Tesla verzorgde niet, evenals gehandicaptenhij beschikt toch. Dit liet de nieuwe eigenaar van de gebruikte auto’s en vrachtauto’s aanzienlijk uit eigen zak, omdat ze hadden betaald voor auto’s en vrachtwagens geadverteerd als specifieke kenmerken die verdampte toen ze eigendom.

Luxemerken hebben sprong op de bandwagon, ook. De nieuwe MKN hoogwaardige elektrische draagstoel van Mercedes-Benz omvat achterwiel besturing. Echter, dit zal alleen maar te sturen zo veel als 4,5 graden, tenzij je pony wat extra geld. Zoals gemeld door Autoblog, als je de volle tien graden van de werking van het systeem wilt, dan moet je een jaarlijkse vergoeding van € 489 euro te betalen. De hardware om het volledige niveau van besturing te doen is in elke auto; Mercedes heeft zojuist een beslissing die voor de Duitse markt in ieder geval, dan moet je extra betalen om het meeste uit te halen.

BMW evenals Audi worden steeds opgenomen als goed met hun eigen neemt functies-on-demand. BMW zijn proef met een jaarlijkse vergoeding voor het op afstand starten, evenals een geïntegreerd dashboard camera, terwijl eveneens overweegt vraagt automobilisten om op regelmatige basis vork uit voor elementaire dingen zoals verwarmde zetels, evenals stuurwielen die al in de auto worden ontwikkeld. Audi, ondertussen, hoger-speed data-verbindingen te bieden in aanvulling op een verbeterde auto verlichtingsbediening voor degenen die indicatie voor een routine betaling.

Veel andere automakers zijn al actief lidmaatschap diensten, ook. Of het nu voor het navigatiesysteem updates evenals webverkeer informatie, of voor het automobilist hulp systemen zoals GM’s ongelooflijk Cruise, ze zijn allemaal beschikbaar koppelverkoop auto prestaties om een routine maandelijkse vergoeding.

Buiten autofabrikanten, zelfs accessoire bedrijf willen graag krijgen een routine dollars binnenstromen. In misschien wel de meest gruwelijke voorbeeld zal de Klim motorfiets veiligheid airbagsysteem niet opblazen in een ongeval, tenzij eigenaren up worden betaald op hun abonnement. Hartverscheurende spullen.

The Why

Volkswagen Car-Net-systeem heeft een maandelijks lidmaatschap kosten voor specifieke functies, zoals online web traffic updates mogelijk te maken, is echter normaal gratis voor de eerste vijf jaar van autobezit goedgekeurd. Credit: Volkswagen
Het is niet moeilijk te begrijpen waarom dit tot stand is gekomen. Uit een dienst perspectief, de ontdekking van een methode om routine geld streaming van bestaande klanten is een enorm-aantrekkelijke propositie. in plaats van een klant te zien als om de paar jaar toen ze een nieuwe auto te krijgen, evenals de hoop dat ze trouw blijven, in plaats daarvan, kan die persoon de maandelijkse bijdragen aan bottom line van het bedrijf. Als een auto en vrachtwagen lang genoeg heeft gehad, ook de som van de lidmaatschapskosten misschien ver overtreffen wat het bedrijf oorspronkelijk zou hebben aangerekend voor de keuze in de allereerste plaats te worden geïnstalleerd.

Automakers zal voorstellen dat wat ze gebruiken is flexibiliteit. klanten hoeft alleen maar te betalen voor wat ze willen en nodig hebben, zo goed als ze extra functies kunt kopen als ook wanneer ze willen om ze te gebruiken.

Maar wat ze ook introduceren is ergernis. De late Web leeftijd reeds gebukt de typische persoon met een groot aantal terugkerende credit score card betalingen, om welke van telefoon plannen tot streaming services. toe te voegen op nóg een is niet het bijstaan van wie dan ook, evenals kost de consument veel meer geld.

Erger nog, compliceert dingen voor gebruikt kopers. proefrit een auto, zo goed als alle toeters en bellen kan hebben -tot u deze indicatie op uw naam en log in om het infotainmentsysteem. dan onverwacht je krijgt maandelijks slugged met een extra kosten op de top van de kredietverlening terugbetalingen alleen maar om de zetels warm te houden. Het is voldoende om een persoon een hoofdpijn te bieden.

Er is ook het spook van een auto en vrachtwagen verliest de mogelijkheden ervan voor groot wanneer gekoppelde services zijn uitgeschakeld. Of het nu oudere cellulaire netwerken wordt stilgelegd of een bedrijf uit te gaan van de dienstverlening in een mits land, doet er niet toe. Zonder een routine signaal van het moederschip, de functies verdwijnen. Sommigen, zoals Toyota, kan ervoor kiezen om unlock functies in auto’s en vrachtwagens in deze situaties, maar er zijn absoluut geen garanties.

Het concept van de functies-on-demand lijkt extreem veel hellen ten gunste van de automakers. De markt zoekt naar een geheel nieuwe inkomstenstroom te krijgen ten koste van veel consumenten frustratie. Aan de andere kant, als mensen Toyota kan dwingen om af te treden op de keyfobs, misschien kunnen we het doen met de andere autofabrikanten ook.

Of het nu een consument beweging wel of niet succesvol is, men vermoedt dat een huisje markt van crackers kunnen springen zo veel als unlock functies zonder het betalen van zware continue vergoedingen. We kunnen allemaal blik vooruit naar groeven aan de Cracktros terwijl we ontsluiten de geavanceerde Ruitenwissers bundel voor de winter, ten koste van soms bricking de auto’s en vrachtauto’s met een slechte patch. Wat er ook gebeurt.