Een interview met Laen (de kracht achter Dorkbot PDX)

June 16, 2022 By muriel 0

[PT] onlangs geïnterviewd [Laen], de man die het goedkoper maakt en gemakkelijk voor hobby’s om kleine PCB’s te hebben vervaardigd. Hij schiep de PCB-groepsvolgorde van Dorkbot PDX, een snelle draai-PCB-service die we de hele tijd in projecten zien gebruikt (vrijwel elke paarse PCB is doorgemaakt [Laen]).

Blijkt dat zijn echte naam is [James Neal]. Hij is een Sysadmin door de handel, maar behandelt ‘s nachts in recreatieve circuits. We waren verbaasd om te horen dat de service is gerebrandd. De nieuwe naam is OSH-park en het heeft een paarse site met een nieuw inzendsysteem. In het interview praat hij over het ontstaan ​​van de service. Geïnspireerd door een aankoop van een groepsonderdelen (dat is een mondvol!) Met andere hackers in Portland zag hij een behoefte aan boards om ze te monteren. De service is zo veel gegroeid dat hij 2-4 uur per nacht doorbrengt met de ontwerpen. Hij maakte de wijze keuze om een ​​geautomatiseerde inzendingsservice op te nemen op de nieuwe site die voor veel van dit werk voor hem zorgt.

De rest van het interview omvat een groot aantal onderwerpen. [Laen] deelt zijn gevoelens op het krijgen van de borden die in het binnenland zijn vervaardigd. Hij spreekt kort op de toekomst van de service en riffs over waarom Open Source-hardware waarde heeft voor hem.