Etch Je eigen CPLD-ontwikkelingsbord

July 22, 2022 By muriel 0

wilde ooit de sprong maken van microcontrollers naar logische chips? Hoewel we technisch gezien niet hetzelfde als FPGA- en CPLD-apparaten beschouwen in vergelijkbare categorieën. Like FPGA’s, complexe programmeerbare logische apparaten laten u hardware bouwen in een chip. En als u de talent hebt voor etscircuitplaten, kunt u nu uw eigen CPLD-ontwikkelingsmodule bouwen. Lange tijd Hackaday-lezers zullen ons eigen verstrekken in dit gebied onthouden.

Onze jaren van microcontroller-ervaring hebben ons een mantra geleerd: als het niet werkt, is het een hardwareprobleem. We hebben een talent voor het verspillen van uren die proberen uit te vinden waarom onze code niet werkt. Het grootste deel van de tijd is het een hardwareprobleem. En daarom wil je misschien niet je eigen Dev-gereedschappen ontwerpen wanneer je net begint. Maar één ding dat deze gids ervoor gaat, is incrementele tests. Na het etsen en inspecteren van het bord, bevolkt het in fasen. Er is testcode beschikbaar voor elke fase die zal helpen controleren of de hardware werkt zoals verwacht.

De CPLD is geprogrammeerd met behulp van die 10-pins header. Als u geen programmeur heeft, kunt u uw eigen bouwen die een parallelle poort gebruikt. Inbegrepen op het bord is een Attiny2313, wat een goed tintje is, want het kan allerlei verschillende hardware simuleren om te testen met uw VHDL-code. Er is ook een rij LED’s, een reeks dipschakelaars en een paar breakout-headers om op te starten.