Een geanimeerde elf

July 25, 2022 By muriel 0

Halloween ontvangt het grootste deel van de aandacht voor installatie-type hacks, maar [Stephen’s] Animated Elf Hack-in-Progress levert het ideale voorbeeld van het brengen van de kerstgeest tot het leven.

[Stephen] bouwde zowel de achtergrond als het lichaam van het elf van een schroot van multiplex, tekenen en schilderen alles met de hand, en vervolgens het multiplex beveiligd met een gemakkelijke 2 × 4 die als een standpunt dient. Het grootste deel van de hack is vrij eenvoudig en weerspiegelt de langdurige techniek van conventionele CEL-animatie: de niet-bewegende porties worden stationair gehouden en alleen de bewegende delen moeten veranderen. In dit geval is [Stephen’s] snelkoppeling om een ​​tablet in te voegen als het gezicht van de Elf.

De tablet is een BlackBerry PlayBook, dat de ogen rondbrengt en een paar santa-gerelateerde quips uit het animeren van de mond. [Stephen] heeft een probleem aangetroffen met de 5-minuut time-outfunctie van PlayBook, en moest een aangepaste toepassing ontwerpen om te voorkomen dat de tablet de slaapmodus invoert, terwijl deze via de animaties speelde. Zijn toekomstplannen zijn om een ​​gat door het multiplex te boren en de lichtsensor van de tablet bloot te leggen om te ontdekken wanneer iemand langs loopt, dan de ELF-veer tot leven als reactie. Je kunt zijn vooruitgang zo ver zien in de onderstaande video.