Raspi Internet Radio met Google Music

July 25, 2022 By muriel 0

Het is niet zijn eerste internetradio, maar [Matthias] ‘Modernisering van een klassieke Bakelite-radio is een echt, functioneel kunstwerk. Niet alleen behoudt het het uiterlijk van een oude radio, het heeft ook het vermogen om te luisteren naar streams en zijn hele MP3-collectie via internet.

Voor de software gebruikte [Matthias] jQuery om webradio-streams naar beneden te trekken en binnenkort uit te zoeken hoe ze al zijn MP3’s door Google Music kunnen spelen. Dit en een op het web gebaseerde afstandsbediening voor zijn mobiele apparaat, maakt de nieuwe Old-school internetradio toe om alles te spelen [Matthias] zou ooit willen luisteren.

De bedieningselementen voor de radio zijn roterende encoders, met indicatie geleverd door een echt fantastisch genummerde LED-display (hierboven gezien) vervangen door de 70-jarige afstemknop. Deze cijfers geven zowel de huidige Google Music-afspeellijst of de momenteel internetstroom aan, afhankelijk van welke modus de selectorknop is.

Het is een prachtig stuk werk, en de knoppen en kiezels zien eruit als iets dat uit een echte 70-jarige radio zou kunnen zijn gekomen. Dat is een overwinning in ons boek.