FUBARINO-WEDSTRIJD: VFD-klok

July 27, 2022 By muriel 0

De ingangen voor onze Fubarino-wedstrijd komen toch langzaam binnen. [James] had al een ongelooflijke VFD-klok onder zijn riem, evenals het toevoegen van een hackaday paasei aan zijn baan zou zijn simpel genoeg.

[James ‘] Klok is gebaseerd op het TI STELLARIS-launchpad met zes prachtige Seven-Segment VFD-schermbuizen. De tijd van de klok wordt beheerd door een DS1307 RTC-chip, evenals een kleine schakelmodus-voeding die door de Stellaris wordt beheerd, verhoogt de kracht van 5 volt tot 50 volt voor de buizen. De buizen worden beheerd met een MAX6921 VFD-driver-chip.

Het paasei voor deze baan – met de Hackaday-URL – wordt alleen weergegeven wanneer u de klok uitschakelt wanneer het secondenscherm 37 toont. Dat is extreem subtiel voor een paasei, evenals alleen de methode die we het leuk vinden.

Alle code voor [James] ‘Job is op Github samen met de stijlen voor de behuizing van de buisklok. Echt een ongelooflijk project, evenals een fantastische methode voor [James] om zichzelf een Fubarino te maken.

Waar wacht je op? We zijn nog steeds geen twintig ingangen gepasseerd, wat betekent dat je winnende mogelijkheden vrij goed zijn!

Het is een vermelding in de Fubarino-wedstrijd. Dien uw invoer in vóór 12/19/13 voor een mogelijkheid bij een van de 20 Fubarino SD-borden die Microchip als prijzen heeft opgemaakt!