AUPOD, de Solid Gold iPod Nano View

July 29, 2022 By muriel 0

De 6e generatie iPod Nano maakt een fantastisch horloge, maar iets dat uit aluminium wordt gemalen, leent zich niet aan veel formele gebeurtenissen. [TED] vond het idee van een iPod Nano-horloge, maar wilde dingen een inkeping opdagen en een 18K Gold iPod Nano fantasteren. Het duurde 500 uur en $ 2500 in materialen, maar we zouden zeggen dat het de moeite waard is.

De nieuwe 18K-gouden behuizing voor het weergave werd gefabriceerd met behulp van de verloren wax gietmethode. Ten eerste werden alle elektronica en knoppen uit de iPod verwijderd en vervolgens werd een negatieve matrijs gemaakt in siliconenrubber. Een positieve waxvorm werd gemaakt met de siliciumvorm, en uiteindelijk een andere negatieve vorm – deze keer in gips – werd gemaakt door de positieve waxvorm in een oven te verdampen.

[TED] gebruikte twee one-ounce-munten als de bron van goud voor zijn nano-behuizing, spinte in de pleistervorm. Vanaf daar is het gewoon een gemakkelijke maar saaie kwestie van het afsnijden van de spuits uit, vormgeven, archivering, polijsten en polijsten. Met een nieuwe lederen band wordt de iPod opnieuw samengesteld in zijn nieuwe behuizing.

Prachtig werk, en ongelooflijk uitstekend van iemand die zichzelf niet als een juwelier beschouwt.