Een 3D-gedrukte auto-aansluiting? NEE SERIEUS!

July 30, 2022 By muriel 0

AH-noten, ik ben weer mijn auto-aansluiting kwijt. Wat zal ik doen? Wel, waarom niet een nieuwe afdrukken?

Uploaded To Thingiverse eerder deze week, kunt u dit ontwerp een volledig functionele automobielaansluiting afdrukken – op voorwaarde dat uw buildplatform groot genoeg is. Het is eigenlijk een beetje een promo voor de Cheetah 2, een enorme modulaire 3D-printer door [Hans Fouche]. Eerder dit jaar deelden we zijn 3D-gedrukte grasmaaier; Welke spoiler werkt ook.

Het nette aan de Cheetah 2 is dat het geen filament gebruikt. Het verwerkt eigenlijk plastic pellets in het hete uiteinde, waardoor veel goedkoper materiaal – typisch dollars op de kilogram mogelijk maakt, in tegenstelling tot de $ 30 + / kg waarvoor we allemaal worden gebruikt. Natuurlijk kunt u ook uw eigen filament maken.

Het is een indrukwekkende technische prestatie om een ‚Äč‚Äčkleine plastic component als deze te ontwerpen om de lading van een voertuig te nemen, maar om eerlijk te zijn, is het niet volledig 3D-afgedrukt. Het gebruikt wel een M12-draadstang om het mechanische voordeel te bieden dat vereist is om de auto met de hand op te tillen. Maar voor ABS-plastic die het allemaal bij elkaar houdt, is het nog steeds behoorlijk verbluffend.

We zouden graag zien hoeveel deflectie de jack tijdens de operatie ziet – maar helaas is er geen video van het in actie.

Oh en het duurde slechts 3 uur om af te drukken.